Mosspudding
Här är det första receptet. En underbart god efterrätt.
Farmors mors mosspudding
MOSSPUDDING
Tillagas gärna dagen innan.
10 pers.
4 ägg
1 liter grädde
2 rågade msk socker
3 rågade tsk potatismjöl
2 händer (nävar) mandel
8 blad gelatin (kan bytas mot agar agar)
Mjölk och socker vispas hårt. Potatismjölet löses i litet mjölk. Allt, utom äggvitorna, kokas upp under vispning till ett knappt uppkok. Avlyftes genast. När det svalnat, iröres den skållade och hackade mandeln, de till skum slagna vitorna och gelatinet. Serveras med tex. varm hallonsås.
MOSSPUDDING
Tillagas gärna dagen innan.
5 pers.
2 ägg
3 dl mjölk + 3 dl tunn grädde
socker efter behag
3 tsk potatismjöl
30 gr mandel
4 blad gelatin (kan bytas mot agar agar)
Mjölk och socker vispas hårt. Potatismjölet löses i litet mjölk. Allt, utom äggvitorna, kokas upp under vispning till ett knappt uppkok. Avlyftes genast. När det svalnat, iröres den skållade och hackade mandeln, de till skum slagna vitorna och gelatinet. Serveras med tex. varm hallonsås.
Farmors mors mosspudding
MOSSPUDDING
Tillagas gärna dagen innan.
10 pers.
4 ägg
1 liter grädde
2 rågade msk socker
3 rågade tsk potatismjöl
2 händer (nävar) mandel
8 blad gelatin (kan bytas mot agar agar)
Mjölk och socker vispas hårt. Potatismjölet löses i litet mjölk. Allt, utom äggvitorna, kokas upp under vispning till ett knappt uppkok. Avlyftes genast. När det svalnat, iröres den skållade och hackade mandeln, de till skum slagna vitorna och gelatinet. Serveras med tex. varm hallonsås.
MOSSPUDDING
Tillagas gärna dagen innan.
5 pers.
2 ägg
3 dl mjölk + 3 dl tunn grädde
socker efter behag
3 tsk potatismjöl
30 gr mandel
4 blad gelatin (kan bytas mot agar agar)
Mjölk och socker vispas hårt. Potatismjölet löses i litet mjölk. Allt, utom äggvitorna, kokas upp under vispning till ett knappt uppkok. Avlyftes genast. När det svalnat, iröres den skållade och hackade mandeln, de till skum slagna vitorna och gelatinet. Serveras med tex. varm hallonsås.
Kommentarer
Trackback