Aprikos med ris
Aprikos med ris
2,5 dl risgryn
Vatten
Knappt 2 hekto aprikoser
0.5 dl socker
Några mandlar
Citron
1 msk potatismjöl
Socker
Aprikoserna sköljes väl, få några timmar ligga med sockret i drygt 0.5 liter vatten. Koka sakta mjuka
Risgrynen kokas i vatten tillsatt med citron och lite socker. Få koka i 20 min. Utbreds sedan i fingertjocka plättar på i vatten urvridna dukar av ungefär 25 cm storlek.
På varje plätt läggs 4 aprikoshalvor, 2 och 2 med en skållad mandel emellan. Dukarnas fyra snibbar sammanviks så att man får en boll. Läggs i kokande vatten i 15 min.
Garneras med resten av aprikoserna och överhälls med sås av lagen, avredd med litet potatismjöl.
Idag skulle man snarare vika plättarna som en pirog eller liknande.
2,5 dl risgryn
Vatten
Knappt 2 hekto aprikoser
0.5 dl socker
Några mandlar
Citron
1 msk potatismjöl
Socker
Aprikoserna sköljes väl, få några timmar ligga med sockret i drygt 0.5 liter vatten. Koka sakta mjuka
Risgrynen kokas i vatten tillsatt med citron och lite socker. Få koka i 20 min. Utbreds sedan i fingertjocka plättar på i vatten urvridna dukar av ungefär 25 cm storlek.
På varje plätt läggs 4 aprikoshalvor, 2 och 2 med en skållad mandel emellan. Dukarnas fyra snibbar sammanviks så att man får en boll. Läggs i kokande vatten i 15 min.
Garneras med resten av aprikoserna och överhälls med sås av lagen, avredd med litet potatismjöl.
Idag skulle man snarare vika plättarna som en pirog eller liknande.
Kommentarer
Trackback