Aprikos med ris

Aprikos med ris
2,5 dl risgryn
Vatten
Knappt 2 hekto aprikoser
0.5 dl socker
Några mandlar
Citron
1 msk potatismjöl
Socker
Aprikoserna sköljes väl, få några timmar ligga med sockret i drygt 0.5 liter vatten. Koka sakta mjuka
Risgrynen kokas i vatten tillsatt med citron och lite socker. Få koka i 20 min. Utbreds sedan i fingertjocka plättar på i vatten urvridna dukar av ungefär 25 cm storlek.
På varje plätt läggs 4 aprikoshalvor, 2 och 2 med en skållad mandel emellan. Dukarnas fyra snibbar sammanviks så att man får en boll. Läggs i kokande vatten i 15 min.
Garneras med resten av aprikoserna och överhälls med sås av lagen, avredd med litet potatismjöl.
Idag skulle man snarare vika plättarna som en pirog eller liknande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0