Pudding av njurtalg – engelsk pudding

Pudding av njurtalg – engelsk pudding
2 hekto marg. el njurtalg
4 hekto bröd
1 a 2 händer kärnfria russin
Salt
Socker
Citronskal
Muscott
5 ägg
Ett par händer mjöl
2 punschglas cognac
Brödet mjukas upp i mjölk så att det blir som en gröt. Häri blandas det övriga.
Slås i form, kokar 2 a 3 timmar i vattenbad. Insättes i ugnen en stund.
Citronsås.

Min kommentar: Ett exempel på hennes fria recept. Inte så precisa mått, utan relativt fritt för kreativiteten. Margarin var nytt på denna tid och användes därför i lite finare matlagning. Det blir mer som en efterrättspaj, därför citronsåsen misstänker jag.Egentligen borde den vara perfekt på en buffé.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0