Drottningkaka

4 ägg
300 gr socker
100 gr smör
200 gr mandel
4 bittermandlar
4 medelstora kokta kalla potatisar

Rör socker och smör först.
Mandeln skållas, skalas och males.
Äggen röres med sockret och smöret.
Mandeln och den mosade kalla potatisen röres i smeten och allt arbetas ihop väl.
Medelvarm ugn i cirka 1 timma.
Betrykes färdig med sönderkokta aprikoser, ett tunt lages vispad grädde och i strimlor skuren rostad mandel.
Skummig vinsås serveras till.

Min kommentar: Aprikoserna behövs inte, eller kan bytas ut mot mosade hallon eller andra bär. Vispgrädde är också onödigt. Kakan är god som den är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0