Drottningkaka
4 ägg
300 gr socker
100 gr smör
200 gr mandel
4 bittermandlar
4 medelstora kokta kalla potatisar
Rör socker och smör först.
Mandeln skållas, skalas och males.
Äggen röres med sockret och smöret.
Mandeln och den mosade kalla potatisen röres i smeten och allt arbetas ihop väl.
Medelvarm ugn i cirka 1 timma.
Betrykes färdig med sönderkokta aprikoser, ett tunt lages vispad grädde och i strimlor skuren rostad mandel.
Skummig vinsås serveras till.
Min kommentar: Aprikoserna behövs inte, eller kan bytas ut mot mosade hallon eller andra bär. Vispgrädde är också onödigt. Kakan är god som den är.
300 gr socker
100 gr smör
200 gr mandel
4 bittermandlar
4 medelstora kokta kalla potatisar
Rör socker och smör först.
Mandeln skållas, skalas och males.
Äggen röres med sockret och smöret.
Mandeln och den mosade kalla potatisen röres i smeten och allt arbetas ihop väl.
Medelvarm ugn i cirka 1 timma.
Betrykes färdig med sönderkokta aprikoser, ett tunt lages vispad grädde och i strimlor skuren rostad mandel.
Skummig vinsås serveras till.
Min kommentar: Aprikoserna behövs inte, eller kan bytas ut mot mosade hallon eller andra bär. Vispgrädde är också onödigt. Kakan är god som den är.
Kommentarer
Trackback